Papír, írószer, irodaszer, webáruház
Rendeld meg még ma és akár már holnap nálad lehet!

Grafitceruza

67 találat
Rendezés:

Grafitceruza HB, radíros Pencil
Grafitceruza 2B, 1500 Koh-I-Noor

Raktáron

 

240 Ft

Grafitceruza HB, 1500 Koh-I-Noor

Raktáron

 

240 Ft

Ácsceruza 1536 Koh-I-Noor

Raktáron

 

395 Ft

Grafitceruza B, Nebulo

Raktáron

 

95 Ft

Grafitceruza B, hatszögletű Connect 777
Grafitceruza B, Bluering®

Raktáron

 

32 Ft

Grafitceruza F, 1500 Koh-I-Noor

Raktáron

 

240 Ft

Grafitceruza 2B, Bluering®

Raktáron

 

32 Ft

Grafitceruza 4B, 1500 Koh-I-Noor

Raktáron

 

240 Ft

Grafitceruza H, 1500 Koh-I-Noor

Raktáron

 

240 Ft

Grafitceruza 3B, hatszögletű Connect 777
Grafitceruza 8B, 1500 Koh-I-Noor

Raktáron

 

240 Ft

Grafitceruza 5B, 1500 Koh-I-Noor

Raktáron

 

240 Ft

Grafitceruza HB, Nebulo

Raktáron

 

95 Ft

Grafitceruza 2H, 1500 Koh-I-Noor

Raktáron

 

240 Ft

Grafitceruza 2H, hatszögletű Connect 777

A grafitceruzák sokszínűsége és felhasználási területeik

A grafitceruza talán az egyik legelső írószer, amellyel már gyerekként megismerkedünk, és használata gyakran végigkíséri az egész életünket. Minden háztartásban megtalálható legalább néhány darab, de valójában különböző típusai és felhasználási területei miatt számtalan fajtájú grafitceruza létezik. Egy írószerboltban szinte végtelen szín- és típusválaszték áll rendelkezésre, és ha nem vagyunk képben a jelölések és tulajdonságok közötti különbségekkel, könnyen eltévedhetünk a választásnál.

A grafit és finom agyag kombinációjából készült írószer legfontosabb tulajdonsága a puhaság, simaság és könnyű radírozhatóság, amiért a kisgyerekek az iskolakezdés első éveiben előszeretettel használják. Az első iskolai feladatokhoz és írástudás kialakításához kiváló választás, mivel hibáikat könnyen korrigálhatják. A rajzolás és festés szerelmesei is gyakran nyúlnak a grafitceruzákhoz, hiszen a finom vonalak és árnyalások készítéséhez ezek a ceruzák ideálisak.

A mérnökök és tervezők számára a grafitceruza az egyik legfontosabb munkaeszköz, hiszen a tervrajzok, alaprajzok és műszaki rajzok készítéséhez kiemelkedően hasznosak. Azonban a különféle tevékenységekhez eltérő típusú grafitceruzákra van szükség.

A piacon számtalan gyártó és márka verseng egymással, és ránézésre a ceruzák egyformának tűnhetnek, de ez nem így van. A minőségi és megbízható gyártók márka mellett érdemes dönteni, mivel ez garantálhatja a magas minőséget és optimális teljesítményt. Az ismert és megbízható ceruza márka közé tartozik például a Herlitz, Stabilo, ICO, Pelikan, Koh-I-Noor és Nebuló.

A grafitceruzák jelöléseinek megértése fontos segítség a választásban. A ceruzák jelzése a bennük található grafit keménységét, sötétségét és radírozhatóságát mutatja meg. A jelölés a ceruzabél grafittartalmát jelzi, és számokkal (2-től 10-ig) és betűkkel (B, F, H) kombinálva jelenik meg. A B-s ceruzák magasabb grafittartalommal rendelkeznek, így puhábbak és könnyebben radírozhatók, míg az H-s ceruzák magasabb agyagtartalommal rendelkeznek, így keményebbek és jobban tartják a vonalat. Az F és HB ceruzák pedig átmenetet képeznek a B-s és H-s ceruzák között, így írásra és rajzolásra is kiválóak.

Összességében a grafitceruzák számtalan felhasználási területre ideálisak, és a megfelelő jelölések és minőségi gyártók kiválasztásával biztosan megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbb ceruzákat. Akár az iskolai feladatok, rajzolás, műszaki tervezés vagy más alkotói tevékenység a cél, a grafitceruzák segítségével kifejező és magával ragadó munkákat hozhatunk létre. A kreativitás és a pontosság remek kombinációja, amely a grafitceruzák használatával valóra válhat.

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.