Papír, írószer, irodaszer, webáruház
2024. április 01-től kizárólag adószámmal rendelkező cégeket, szervezeteket szolgálunk ki.

Ecsetek, ecsettálak, ecsetmosók

28 találat
Rendezés:

Ecsetmosó pohár, ecsettál Connect
Ecset 6-os lapos 0577/6 12 db/doboz Educa
Ecset 12-es festett nyéllel 12 db/csomag, Nebulo

Utolsó 8 csomag raktáron

 

4 444 Ft

Ecset 16-os lapos 0577/16 12 db/doboz Educa
Ecset 12-es lapos 0577/12 12 db/doboz Educa
Ecset 4-es lapos 0577/4 12 db/doboz Educa
Ecsetkészlet, 4, 6, 10, natúr fanyelű, 3 darabos klt. Nebulo
Ecset, M-es, víztartályos, Nebulo
Ecset 4-es festett nyéllel 12 db/csomag, Nebulo

Utolsó 4 csomag raktáron

 

2 147 Ft

Ecset 14-es lapos 0577/14 12 db/doboz Educa
Ecset 10-es festett nyéllel 12 db/csomag, Nebulo

Utolsó 6 csomag raktáron

 

3 863 Ft

Ecset 10-es lapos 0577/10 12 db/doboz Educa
Ecsettál 11cm

Raktáron

 

272 Ft

Ecsettál, mini, vegyes színek Nebulo
Ecset 8-as lapos 0577/8 12 db/doboz Educa

Kapcsolódó kategóriák

Ecsetek – A Kreativitás Eszközei a Festés Világában

Az ecsetek a gyerekek iskolai taneszközeinek fontos részét képezik, hiszen a vízfestékkel és temperával együtt a rajzórák felszerelésének nélkülözhetetlen elemei. Azonban az ecsetek értéke nem korlátozódik az iskolára; otthon is kiválóan szolgálhatnak, és a festés nem csupán élvezetes időtöltés, hanem a kicsik készségeinek fejlesztéséhez is hozzájárulhatnak. A megfelelő ecset és festőeszközök segítségével a gyerekek játszva, az alkotás örömét megtapasztalva tanulhatnak és fejlődhetnek festés közben. A tevékenység során számos fontos készség és képesség fejlődhet, mint például a koncentrációs készség, vizuális memória, mozgáskoordináció, finommotorikus képességek, szem-kéz koordináció, téri tájékozódás, formák és alakzatok ismerete, kitartás, pontosság, kreativitás és absztrakciós készség.

Ahhoz, hogy a legjobb eredményeket érjük el, érdemes minőségi festőeszközöket beszerezni, hiszen az ecsetek nemcsak az iskolai csomagban, hanem otthon is kiválóan hasznosulhatnak, támogatva gyermekünk kreatív kibontakozását.

A piac kínálatában számos típusú és vastagságú ecset található, mindegyiknek megvan a célterülete, ahol leginkább javasolt a használata. A legjobb, ha egy ecsetkészletet választunk, amely többféle vastagságú ecsetet tartalmaz, és ezzel megfelel minden kívánalomnak. Az ecsetek méretezése nem követ egyetlen standardot, így szinte minden gyártónál eltérő lehet, de egy jól összeállított ecsetkészletben többféle verzió megtalálható a vékonytól a vastagig, általában lekerekített végükkel.

A szálak anyaga is fontos szempont, és lehetnek műanyag vagy természetes alapanyagúak. Az iskolában leginkább vízfesték vagy tempera használatakor ajánlott a természetes szálú ecsetek, például a Pelikan, Nebuló vagy ICO ecsetek, amelyekkel finomabb vonalak húzhatók. A műanyag szálú ecsetek keményebbek maradnak a vízfesték vagy tempera használata után is.

A lapos sörteecsetek is népszerűek, főleg száraz technikákhoz alkalmasak. Ez az inkább haladóknak szóló festési módszer kevesebb anyagot használ fel, így óvatos mozdulatokat igényel, ami különösen hasznos lehet a finommotorikus fejlesztés szempontjából. A durvább szálak révén kevés festékkel is szép, szálkás hatást lehet elérni.

A tűecsetek finom vonalak, indák megfestéséhez, körvonalak megrajzolásához és árnyaláshoz használhatók. Különböző méretben kaphatók, a nagyon vékony 00 vagy 0 jelölésűektől a vastagabbakig.

Az ecsetek hosszú élettartamának záloga a megfelelő tisztítás. A gyerekeknek célszerű megtanítani, hogy a festőeszközt csak kb. feléig töltsék fel festékkel, mert a festék belefolyhat a fém összezáró részbe, és onnan szinte lehetetlen kimosni a szálak sűrűsége miatt. A festőeszközöket minden használat után ki kell mosni, és tiszta állapotban kell elpakolni. Használat után először egy ronggyal töröljük le róla a festék nagy részét, majd langyos szappanos vízzel mossuk át (folyékony szappan nem jó, mert károsíthatja az eszköz szálait), végül öblítsük le.

Ne feledkezzünk meg a festéshez szükséges további kellékekről sem! Egy festékkeverő paletta, egy vízfestéktál vagy egy ecsettál is nagy segítség lehet, hiszen játékos színekben és vidám formákban kaphatók, így igazán élvezetessé teszik a festéssel töltött idő minden pillanatát.

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.